Gustav Adolfs torg 18/Jakobsgatan 7 (Kv.Jakob mindre) Gustav Adolfs torg 18/Jakobsgatan 7 (Kv.Jakob mindre), Stockholm, Thule Fastighetsutveckling AB

Gustav Adolfs torg 18/Jakobsgatan 7 (Kv.Jakob mindre)

Det här  är en anrik byggnad. Den uppfördes 1914 för Sveriges privata centralbanks räkning. Arkitekten som ritade var Isak Gustav Clason som bland annat också stod bakom Nordiska museet på Djurgården

Thule Fastigheter genomförde här en hyresgästanpassning på 3.700 kvm åt Boston Consulting Group. En förstklassig hyresgästanpassning perfekt integrerad med fastigheten och den nya hyresgästen. VVS-Krafts uppdrag var att flytta bafflar och anpassa installationerna för vatten och avlopp efter lokalförändringar och nya rumsbildningar.

Det här är andra gången på kort tid som VVS-Kraft genomför ett projekt i den här vackra byggnaden. År 2010/2011 genomförde VVS-Kraft på uppdrag av Midroc Properties ett stort projekt som innebar att byta ut samtliga installationer i fastigheten förutom vatten och avlopp på bottenplattan. VVS-Krafts kunskap och erfarenhet av fastigheten medförde att deras del av projektet gick smidigt.

-Jag har samarbetat med VVS-Kraft i andra projekt tidigare. De är kompetenta och har kontroll på vad de gör. De tänker till när de jobbar och ser till att ställa rätt frågor. Helt enkelt duktiga hantverkare med ordning och reda som arbetar med hög leveransprecision. Jag tänker anlita dem igen.

Gabriel Hägglund, projektchef, Thule Fastighetsutveckling.

-Det här är en fastighet vi jobbar i tidigare vilket säkert förenklade för alla parter. Thule Fastighetsutveckling kan hela byggprocessen och de har en bra känsla för design. De gav oss stort ansvar och det gillar vi. Vi har haft många intressanta och roliga uppdrag tillsammans med Thule Fastigheter tidigare. Jag tycker att de är engagerade, för en bra dialog och ger snabbt svar på olika frågor.

Magnus Sahlin, projektledare, VVS-Kraft.

 

Beställare – Thule Fastighetsutveckling AB