VVS Kraft får uppdrag i Stockholms nya landmärke

VVS Kraft får uppdrag i Stockholms nya landmärke

Instalcobolagen Klimatrör, VVS-Kraft och Instair har fått ett gemensamt uppdrag vid bygget av Forskaren, ett av Stockholms nya landmärken. Uppdraget gäller installationer av VS- och ventilationssystem till ett ordervärde av cirka 85 miljoner kronor.

Forskaren strax intill Karolinska sjukhuset ska bli en ny arbetsplats med kontor och gemensamma ytor där vetenskap, teknik och biomedicin ska stå i fokus. Byggnaden som är rund har liknats vid ett fågelbo ska rymma 24 000 kvadratmeter med arbetsplats för 1 700 medarbetare.

Klimatrör och VVS-Kraft ska leverera installationer av kyla, värme, vatten, avlopp och återvinningsystem och Instair ska utföra installationerna av luftbehandlingssystemet.

- Byggnadens form är unik vilket påverkar både VS- och ventilationsarbetena och ställer stora tekniska krav på oss. Det är en komplex byggnad med en spännande form med en placering som skapar logistiska utmaningar med den ordinarie trafik som är runt bygget, säger Tobias Eriksson, affärsområdeschef Instalco Stockholm.

I Instalcos projekt är Zengun beställare och Vectura byggherre.

- Samarbetet mellan de tre Instalcobolagen och beställare och slutkund visar på Instalcomodellens styrka. Vår projektorganisation har stor erfarenhet av liknande arbeten i området och projekt med liknande logistikutmaningar. Vi har ett långvarigt och framgångsrikt samarbete med Zengun och Vectura som vi är stolta över att fortsätta arbeta tillsammans med, säger Tobias Eriksson.

Projektet ska utföras under perioden februari 2022 till december 2023. Projektet ska certifieras som ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt och byggnaden också ska certifieras enligt LEED platinum och WELL.