Uppdraget i Strand Hotel växer

Uppdraget i Strand Hotel växer

VVS Krafts generalentreprenad i Strand Hotel utökas. Hotellet som är över 100 år gammalt genomgår just nu en totalrenovering.

VVS Krafts entreprenad som startade januari 2017 omfattade från början plan 1 till plan 5. Nu har ytterligare fem våningar tillkommit i form av plan 6 till och med 11 samt ett fläktrum. Alla plan upp till plan 3 är besiktigade och klara.

Just nu producerar VVS Kraft för fullt på plan 4 och 5 samt tornrummen. Nästa steg i produktionen är plan 6 och fläktrummet som beräknas gå igång februari 2018.

-Vi ska komma ihåg att vårt arbete sker med hotellet i full drift vilket innebär ett stort ansvar från vår sida att inte störa hotellets gäster och skada hotellets dagliga verksamhet. Sedan är det här en gammal byggnad och vi blir ibland lite överraskade när vi river ner något och ser vad som finns bakom. Det gäller att vara kreativ och finna nya lösningar om problem uppstår. Med Metrolit har vi en bra och öppen dialog och tillsammans har vi skapat ett bra och effektivt samarbete, säger Magnus Salin, projektledare på VVS Kraft.

Strand Hotel har ett kulturhistoriskt värde och är blå-märkt enligt Stadsmuséet klassificering.